Knowledge

Dom > Izložba > Sadržaj

Da li su aditivi za gorivo bezbedni?

Zbog sve većeg broja pitanja koja se tiču sigurnosti goriva i propagande proizvođača vozila, napravila sam korak da ažuriram ovaj članak. Ispod je V2.0.

Da li su sistemi za čišćenje goriva i aditivi za gorivo sigurni za moj motor?

Ovo je pitanje koje me često postavljaju i želim da vam smetam počnem od samog početka. Od svih mojih iskustava i testiranja tek treba da pronađem komercijalni proizvod za čišćenje motora na bazi goriva, koji se, kada se koristi prema uputstvima proizvođača, rezultirao bilo kojim oblikom kratkog, srednjeg ili dugogodišnjeg oštećenja sistema goriva ili motora. Naravno, postoje mnogi proizvodi koji su loše kvalitete ili ne isporučuju kako je obećano, ali su glavne komercijalne one koje sam testirao barem sigurne za korištenje. To uključuje motore sa superkompjuterima, turbo punjačima ili najnovijim filterima čestica ili sistemom za gorivo visokog pritiska Euro6. Postoje, naravno, retke priče o neuspjesima ili problemima, ali u svim slučajevima koje sam ispitao, oni su rezultat osnovnog pitanja i nisu vezani za dodatnu upotrebu.

Imajte na umu da ovo nije dozvola za stavljanje bilo kakvih smeća u rezervoar za gorivo! Preporučujem samo sredstva za čišćenje koristeći efikasne i dokazane sastojke. Obezbeđivanje preporučenih doziranja nije ozbiljno zlostavljano, a sredstva za čišćenje koje preporučujem nisu opasnija od samog goriva. Neki zaborave kako je korozivni benzin!

Pa zašto Bill, Joe i Agnes na ABC automobilskom forumu savetuju protiv upotrebe aditiva? Zašto moj glavni diler i auto priručnik insistiraju na dodavanju goriva? Zašto postoji nalepnica upozorenja blizu poklopca za punjenje?

Veoma jednostavno:

Prvo, neznanje. U svakom životu, znanje je moć; uvek je i uvek će biti. Kombinujte ovo sa činjenicom da se ljudi osećaju primoranim da pomognu i doprinesu bez obzira da li je pomoć ili doprinos dobar ili siromašan. Kada nema znanja, praznina se obično popunjava pogrešnim (obično ponavljajuća nečije mišljenje / uverenja) ili izmišljene informacije (ništa više od nagađanja), a time i sledi loša kvaliteta pomoći ili doprinosa.

U ovom modernom dobu internet forum postao je savršena platforma za sve koji doprinose, osećaju se potrebni, preuzmu ulogu "stručnjaka" i pomažu drugima. Neki saveti su dobri, a neki su siromašni. Nažalost, sa aditivima za gorivo, neki padaju na negativan PR, parrotirajući ono što je neko drugi već pogrešno shvatio / pogrešno citiran ili samo drugo pogađanje.

Obratite pažnju na ovaj članak o sigurnosti upotrebe aditiva, a ne na efikasnost. Siguran sam da su mnogi ugroženi performansama i lažnim tvrdnjama o nekim dodatcima, ali to je drugačiji razgovor za drugi dan.

Da pogledamo ovo detaljnije i pomognemo popunjavanju te praznine. Da li znate razliku između standardnih i premijum dizel goriva? Dodatni paket za deterdžent (obično DW-10 testiran) i 2-Etilheksil nitrat (2-EHN) cetan booster - to je sve. 2-EHN je svetski standard za podizanje cetana. DW-10 je primarna procedura za testiranje prljavštine i čišćenja u injektoru za merenje performansi paketa za deterdžente dizel goriva u Evropi.

Sada ćemo ispitati dizel uredjaj koji rutinski preporučujem za većinu dizelskih primjena - AR6900-D MAX

Sadrži:

Najnoviji DW-10 dokazani paket za deterdžent

2-EHN
Dokazano mazivo dizel goriva
Dokazani katalizator goriva
Dokazano rukovanje vodom
Dokazani disperzant, demulsifier, stabilizator i antikorozivni paket.

Šta se podrazumeva pod "dokazanim"? Garantovano za izvođenje? Ne, garantovano da se radi i bezbedno za upotrebu. Dokazano to znači da je TO TAKOĐE štetne štete! Ugledni kontejneri za gorivo koriste sastojke bez testiranja. To su sastojci i funkcije koje prolaze kroz rigorozne testove kako bi se osiguralo da su sigurni za namjeravanu primjenu.

Kao što je gore prikazano, neki od onih koji se nalaze u dizel uređajima već su u premium gorivima, osim sa dodatcima koji plaćate manje i dobijaju mnogo više za svoj novac. Svaki premium pumpni dizel koristi 2-EHN za povećanje cetanskog indeksa. Većina dizelskih goriva koriste i 2-EHN kao osnovni sastojak!

Mnogi uređaji za gorivo, uključeni su AR6900-D MAX i usklađeni su sa specifikacijom dizel goriva ES 590. Drugim rečima, EN 590 pumpa dizel + AR6900-D MAX je i dalje usklađen sa standardom EN 590. I dalje koristite gorivo koje je proizvođač vozila predviđao da morate koristiti za taj motor. Ovo čini mnogo teže proizvođačima da krive dodatnu upotrebu kao uzrok pokretanja ili mehaničkog problema, iako neki i dalje imaju šansu.

Prihvatam da se bavim prodajom aditiva za gorivo i da treba da zarađujem. Međutim, pre nego što ispitate moje motive molim vas razumite ovo. Potrošio sam mnogo sati u bilo kojoj danskoj nedelji, pomagajući drugima, uglavnom preko telefona, da rešavaju performanse vozila ili teškoće u radu. Neki pozivi mogu lako trajati 15-30 minuta za proizvod koji moja kompanija može da učini 3 funti. Štaviše, manje od 50% poziva je rezultiralo prodajom, jer ja to jasno vidim kupcu kada mislim da dodatak neće pomoći ili nije bezvrijedan.

Ponekad postoji puno negativnosti sa aditivima zbog nerazumijevanja ACTUAL funkcionalnosti i koristi ili otvorenog propagande, koji su umešani u smešne tvrdnje. Postoje tačne okolnosti za upotrebu aditiva i vremena kada ih jednostavno nije potrebno. Opet, ovo je druga tema za drugi dan (pogledajte radni članak dopunjavanja).

Postoji i rizik da se ne koriste aditivi. Pitajte jednu od hiljada zadovoljnih kupaca, a ne samo našu) koja je koristila čistila za čišćenje kako bi riješila probleme u radu, upozoravajuća svjetla, gubitak snage, prekid motora i tako dalje. Pitajte ih šta je sigurnije, čišćenje goriva ili motor koji preskoka u maniru. Malo dramatično, prihvatam, ali i dalje vrijedi.

Sada postoji dobar procenat sistema goriva i motora koji su VIŠE izloženi riziku od ne koristeći kvalitetan uređaj za redovno korišćenje goriva (ili periodični sistem čist) ili barem koristeći premijum gorivo kako bi se sistemu goriva i sistemima za kontrolu emisije štitila borba .

Nijedan dan ne ide tamo gde ne dobijam zahtev za pomoć od nekoga ko ne koristi aditive, a sada sistem goriva, motor, turbo, EGR, DPF ili njihova kombinacija uzrokuju teškoće u radu. Nijedan dan.

Pa šta je sa Glavnim trgovcima?

Ovo je takođe vrlo jednostavno - drakonsko razmišljanje i zaštita prihoda. Za razliku od SAD-a i nekih drugih dijelova svijeta, proizvođači (prednjači preko njihovih glavnih dilera) imaju interes da održe "zamjenu novom politikom". Na primjer, ako se glavni diler priključi na dijagnostički računar i registruje neispravnu pumpu za dizel gorivo ili neispravne injektore onda moraju obavijestiti kupca da im treba nova pumpa ili injektori.

Vidio sam račun za skoro 3000 funti za snabdevanje i montiranje 4 nove dizelske injektore od jednog od naših kupaca! Činjenica da se injektori i pumpe mogu obnoviti ili da će čistač od dobrog kvaliteta 80% vremena riješiti problem je irelevantan. Glavni trgovci imaju mali izbor i rizikuju da izađu u korist proizvodnjom ili još gore, izgubi svoju franšizu ako odstupaju od "zamene novom" politikom. Ako biste slučajno stavili mrlje na tepih, samo biste zamijenili tepih bez pokušaja da ga očistite prvo?

Drugi razlog je ublažavanje rizika. Proizvođači i trgovci jednostavno štite sebe od kupaca koji mogu glupo staviti štetnu materiju u rezervoar za gorivo, tj. Izbeljivati (i ne šalim se) ili stavljam dodatke za gorivo ulje ili viza. Dakle, pravedna politika "bez aditiva".

Na kraju, ali ne i najmanje bitno ćete biti iznenađeni što ćete saznati da mnogi proizvođači već koriste aditive. To je tačno, ali samo kada im odgovara. Na primer, istaknuta evropska kompanija za petrohemiju obezbedila je agresivni sistem za čišćenje goriva poznatom evropskom proizvođaču vozila jer su se suočavali sa stotinama hiljada potencijalnih zahteva za garancijom od povećanja ugljenika na injektore za dizel gorivo. Aditiv je primenjen na sve motore koji su bili izvedeni na otkazu ili tokom sledeće redovne usluge, a kupci nisu bili ništa mudriji.

Pa zašto je u drugim zemljama drugačije? Za razliku od Velike Britanije, glavni distributeri u SAD imaju snažan uticaj na proizvođače. U mnogim slučajevima to je glavni diler koji će nazvati snimke. Nažalost, u Velikoj Britaniji i EU uopšte malo zaostaju.

Na sreću, zakon je na našoj strani (jedna od retkih prednosti boravka u EU) i počinjemo da vidimo promenu sa proizvođačima i franšiziranim trgovcima. Ustvari, vrlo je malo verovatno da će prodavac čak znati da koristite dodatak osim ako ste im rekli jer zahteva ozbiljnu opremu za detekciju aditiva. Stvarnost je u tome što ste u većem riziku od dilera da odbije zahtev za garantiranje zbog upotrebe zagađenog (neobrađenog) goriva nego korištenja aditiva za pojačavanje goriva ili čišćenje sistema.

Nadam se da će ovo pomoći da razjasnimo pitanje za naše kupce. Ako vam je potreban savjet ili pomoć, molim vas nemojte oklevati da stupite u kontakt sa mnom i bilo mi ili članu mog tima ću vam pomoći.

Naše usluge

Najiskrenije servis i tehnička podrška, dobrodošli da nas kontaktirate, biti najbolji partner

Upit

Obratite nam se

Adresa: Soba 31907, drugi dio bogatstvo Plaza, Gao Xin 3 ceste, High-Tech industrijski razvoj zona, Xi'an, Shaanxi, Kina

Telefon: +86-29-68997869

Faks: +86-29-65676962

E-pošte: yiteng@yiteng-chemical.com

CopyRight© Xi'an YiTeng Petrokemijska tehnologija razvoja co